Oracle ile ilgilenmek istiyorsanız DBMS kurulumu öncesinde bir ağ bağdaştırıcı kurmanız gerekiyor. Bu sayede veritabanı haberleşmesi sağlanacaktır. Bu adımlar Windows işletim sisteminde geçerli. Hemen adımlara geçelim.

1 – Denetim masası ve oradan da donanım ekle seçeneğinden ağ bağdaştırıcı ekle seçeneğine geliyoruz. Yayımlayıcı olarak Microsoft ve tip olarak da Loopback seçip işlemleri tamamladıktan sonra kurulum bitmiş oluyor.

2 – Loopback kurulumundan sonra ayar yapmamız gerekiyor. Ağ bağlantılarınızda genellikle Yerel Ağ Bağlantısı 2 olarak görülen yeni bir bağlantı tanımlanmış olmalı. Bu bağlantı üzerinden özellikler aracılığı ile IP ve DNS değer atama ekranına geliyoruz. IP adresi olarak 192.168.x.x değerini veriyoruz. Burada x değerleri 0 ile 255 arasında herhangi bir değer olabilir. Alt ağ maskesi ise 255.255.255.0 olarak verilmelidir. Diğer alanlar boş kalabilir. Onay komutunu verdikten sonra bu ekranıda kapatıyoruz.

3 – Daha sonra system32/drivers/etc klasörüne geliyoruz. Burada hosts isimli dosya olmalı. Dosyayı herhangi bir metin editörü ile açıp en alta şu ifadeyi ekliyoruz.

192.168.x.x    bilgisayarAdı    bilgisayarAdı

Dosyamızı son haliyle kaydediyoruz. Buradaki 192.168.x.x değeri ağ bağlantılarında verdiğimiz değer ile aynı olmalıdır. Bilgisayar adı ise özelliklerden bulunabilir.

4 – Bütün bu işlemlerden sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıp, DBMS kurulumunu başlatabiliriz. Kurulum sırasında bazı kontroller yapılacaktır. Bunların içerisinde network kontrolü de var. Muhtemelen bir uyarı gelmeyecektir. Gelmesi durumunda manual olarak kontrolün sağlandığını belirtip devam edebilirsiniz.

Bol Java’ lı günler dileğiyle…

Categories:

No responses yet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir