jmonkeyBu yazı Java ile 3D oyun yapılmaz, yapılsa da yavaş çalışır, hızlı çalışsa bile beğenilmez, beğenilse bile devamı gelmez, devamı gelse bile… gibi bahaneler üretenlere bir yol göstersin. Üzerinde bayadır yoğunlaşılan bu proje jMonkeyEngine olarak adlandırılmış. OpenGL tabanlı bir 3D motoru. JMoneyEngine sitesine göz atacak olursanız ne tür başarılı uygulamalar ortaya çıkabileceği görülmektedir.

Bol Java’ lı günler dileğiyle…

Categories:

2 Responses

  1. Merhaba ben bu oyun motorunu yeni öğreniyorum fazla java bilgim yok ancak sorun değil hızlı öğrenirim ancak bu oyun motoru hakkında intenette doğru düzgün türkçe doküman yok en azından hangi menü ne işe yarar modelleme nasıl yapılır nasıl kontrol edilir. Sadece beni değil bu konuyla ilgilenen çok kişi var. Onlara eğitim hazırlayabilir misiniz. En azından bir yol gösterir iseniz çok işme yarar saygılarımla şimdiden teşekkürler.

  2. Bu konuda döküman oluşturacak kadar yetkinliğim yok. Ayrıca bunun için ciddi anlamda vakit ayırmak lazım. Bu konuda biraz fakirlik çekiyorum 😀 . Türkçe kaynak açıkçası her alanda sıkıntı. Diğer taraftan bakacak olursak var olan dökümanların dili o kadar ağır değil. Yine de elimden geldiğince döküman önermeye çalışacağım. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir