Önceki yazımda NetBeans projesine nasıl Hibernate kütüphanleri ekleneceğine değinmiştim. Bu yazıda ise tablo sınıf eşleştirmelerini NetBeans yardımı ile otomatik bir şekilde yapacağız. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kullanacağım veritabanı ve tabloları Oracle içerisinde bulunan ve sample schema olarak geçen tablolar. Dolayısıyla eğer Oracle veritabanı kuruluysa kolaylıkla takip edebilirsiniz. Zaten burda önemli olan adımlar. Öncelikle bir hibernate configuration dosyası eklememiz gerekiyor. Bu projeye ait bağlantı ve çeşitli bilgileri içerecek. Bu dosyayı New Hibernate Configuration Wizard ekranından ekliyoruz. Dosyanın üç aşağı beş yukarı görünümü şöyle olacaktır :D.

Bunun ardından bir de reverse dosyası eklememiz gerekiyoru. Bu dosya eşleştirme işlemlerinin çözümlenmesinde yardımcı olacak. Görünüm şöyle olacak muhtemelen. Ayrıca bu ekranda istediğimiz tabloları ekleyip çıkartabiliyoruz.

Şimdi sıra geldi tabloların sınıf karşılıklarını oluşturmaya. Bunu da Hibernate POJO ekranından yapıyoruz. Sınıflarımızı ve onlara ait XML dosyalarını da ekledikten sonra paketimizin son haline buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

Bol Java’ lı günler dileğiyle…

Categories:

One response

  1. […] Önceki yazıda ORM işlemini gerçekleştirip gerekli Java sınıflarını ve XML dosyalarını oluşturmuştuk. Bu yazıda ise bu sınıf ve XML dosyalarının işlenebilmesi için gerekli olan kod işlemlerine bakacağız. En temel kod bloğu hibernate.cfg.xml, genel olarak böyle adlandırılır, dosyasını alan bunu işleyen ve gerekli ön bilgileri sunan kod bloğudur. İşte bu yazıda bu kod bloğuna göz atacağız. Önce her zaman olduğu gibi örnek kodumuza bakalım. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir